Címke: Feng Shui

Organikus otthon feng shuival

Lakberendezés Feng Shui szerint.

Feng shui lakberendezés egyik alapelve, hogy lakhelyünk váljék a bennünket körülvevő természet szerves részévé, minden szempontból. Legyen kívül-belül harmonikus, melengető fészek és energiatakarékos, intelligens ház.

Azok a modern épületek, melyek a feng shui lakberendezés irány vonalát követik, megfelelnek bizonyos formabeli követelményeknek, valamint nagyon fontos szempont a praktikus lakberendezés.  Ezek a feng shui szabályok nem csupán a belső terekben, hanem a ház külső megjelenésén is látszanak. Egyenes, szabályos vonalak, lapos ívű tető jellemzi ezeket az épületeket. Általában egy, vagy kétszintesek, sok rajtuk az üvegfelület, ami átlátható, világos megjelenést kölcsönöz a háznak. Az épület maga lehet dísztelen, ami viszont a formáját illeti, előfordulhat, hogy meghökkentő hatást kelt.

A belső terek a feng shui lakberendezés szerint nem minden esetben különülnek el egymástól. Kevés az ajtó és csak ott van, ahol nagyon szükséges, akár egy teljes szint lehet egy légtérben. Az ívelt formák harmonikusan illeszkednek a szögletes részekhez.

A berendezést illetően fontos, az modern technika alkalmazása. A beépített rendszerek nincsenek szem előtt, a mennyezetbe, falakba és a padlóba rejtik ezeket. A fűtés-hűtés és a szellőztetés pontos beállítása alap követelmény.

Bauer Marthy - LakberendezésA bútorok és a berendezési tárgyak alkalmazásánál nagy hangsúlyt kap a különleges design. Ahhoz, hogy árban és minőségben valóban a legmegfelelőbbet kapjuk, kellő felkészültséggel és piaci ismeretekkel rendelkező lakberendező áll a segítségünkre.

Bauer Marthy - LakberendezésFontos, hogy ha elköteleztük magunkat a feng shui lakberendezés szellemében, ne engedjünk semmilyen csábításnak. Zavaros összkép és rossz közérzet lesz a vége. Fontos, hogy aki feng shui lakberendezés mellett dönt, legyen az átlagnál rendszeretőbb és különösen ugyanis a legkisebb ott hagyott, oda nem illő tárgy romboló hatású az enteriőrben. A letisztultság és a kényelem a cél, de semmiképpen sem a minimalizmus.

Bauer Marthy - LakberendezésFeng shui lakberendezés szerint a színek legyenek visszafogottak és harmonikusak: fehér, szürke, barna, fekete, kiegészítőkben pedig az üveg, a háztartási gépeknél az inox alkalmazása a megfelelő. Ugyancsak követendő a természetes anyagok használata. A burkolatok, mint a travertin természetes mészkő, vagy a pattintott kövek közül a vraca, nagyon szép kiegyensúlyozott légkört teremtenek. A konyhapult is készülhet ezekből, persze a stílus megköveteli, hogy merészebb alkalmazásban a megszokottnál. A természetes fa megjelenhet a padlón, a falakon, de még a mennyezeten is. Sokan aggódnak amiatt, hogy a feng shui otthon a maga letisztultságával szabályos és steril. Ha az ott lakók személyiségére is figyelmet fordítunk, idilli otthont teremthetünk.

Bauer Marthy - Lakberendezés

Nem utolsó sorban pedig a modern feng shui otthon gépészetét oly módon kell megtervezni és kialakítani, hogy az energiatakarékosság legfőbb szempontjainak megfeleljen.

 • Korszerű dryvit hőszigetelés, 38-as tégla fal esetében is minimum 8-10 cm-es javasolt
 • Külső nyílászárók U érték szerinti helyes kiválasztása: két rétegű gázzal töltött üveg, fa vagy műanyag szerkezetben, minimum U= 1,1 W/m2K. A legjobb a három rétegű üveg, fa, műanyag vagy szendvics szerkezetben U= 0,7W/m2K
 • Korszerű fűtés/hűtés és melegvíz ellátás kiépítése: kondenzációs kazán alkalmazása a régi „gázzabálók” helyett, hőszivattyú alkalmazása, alacsony hőfokú falfűtés kiépítése, használati melegvíz készítés és medencefűtés, napkollektorral

Bauer Marthy - Lakberendezés

Az energiatakarékos, modern feng shui épületek rezsiköltsége a korszerű gépészeti megoldások alkalmazásával – a hagyományos házakkal szemben – akár 70-80%-os megtakarítást eredményez. Így könnyen kiszámítható, hogy a beruházás költsége várhatóan 6-8 éven belül megtérül. Innen kezdve házunk pénzt termel.

Feng shui több mint lakberendezés

Kreatív lakberendezés a szenvedélyünk | Bauer Marthy Design Stúdió
Kulcsrakész lakberendezés.

Feng Shui lakberendezés hálószoba-titkok

Feng Shui Lakberendezés tanácsadás

A kiegyensúlyozottság eléréséhez a hálószobában eltöltött kellemes órák és a feng shui lakberendezés adnak biztos alapot. Ehhez nyújt segítséget a feng shui lakberendő. A hálószobák színei, hálószoba berendezése a Feng Shui lakberendező szerint nem csupán lakás design hanem a boldog párkapcsolat alapja.

Tíz feng shui lakberendezés tipp, hogy működik a boldog párkapcsolat a hálószobában feng shui lakberendező szerint!

Hálószoba színek

A hálószoba feng Shui lakberendezés szerint a ház nyugodtabb részében legyen vagyis lehetőleg ne az utcafrontra vagy a déli oldalra nézzen!

A feng shui lakberendezés az otthonodban a nyugodt pihenésedet jobban segíti ha az utca zaja nem hallatszik ide és nem melegszik át a tűző naptól. Ha ezeket az akadályokat nem tudod kiküszöbölni tegyél az ablakokra fényvisszaverő drapériát és sötétítő függönyt. Feng shui lakberendezés színek alkalmazásánál részesítsd előnyben a sötétebb árnyalatokat.

Még kis lakások lakberendezése esetében se legyen az ágy lába az ajtóval szemben vagy az ablak alatt mert a feng shui lakberendezés szerint elfolyik az energia!

Ha feng shui lakberendezés szerint másképp helyezed el a francia ágyadat még a horkolást is megszüntetheti. Egy feng shui lakásban jó, ha a francia ágy az ajtóval átlósan helyezkedik el.

Legyen az ágynak fejvége!

A feng shui lakberendezés szerint a fejtámla akár egy ölelő kar körbefog minket biztonságérzetet ad.

Hálószoba színek

Franciaágyra egy kényelmes matracot helyezzünk!

Nemcsak energetikai szempontból hanem lelkileg is az összetartozást erősíti!

Az ágy fölé ne tegyünk polcot!

Ez ugyanis a feng shui lakberendezés szerint napi gondjainkat testesíti meg, ami miatt nem tudunk majd elaludni. Egy idő után a polcot már észre sem vesszük de ösztönösen mégis úgy teszünk mintha attól tartanánk, hogy a fejünkre esik.

Az ágy mindkét oldalról legyen megközelíthető!

A feng shui lakberendezés szerint a partnerek egyenrangúak egy párkapcsolatban. Ha valakit a falhoz passzíroz a másik lehet, hogy korlátozva érzi magát a kapcsolatában.

Gerenda, vagy csillár ne legyen az ágy fölött!

A kapcsolat két irányba indulhat ami váláshoz vezethet. A csillár helyett használj hangulatvilágítást, olvasó lámpát, a gerendát fesd feng shui lakberendezés színei szerint, a mennyezet színével megegyező színűre.

Családi fényképek helyett boldog párkapcsolatot ábrázoló képek legyenek a feng shui lakberendezés szerint a hálószobában!

hálószoba színek

Feng shui lakberendezés szerint a hálószobában csak a Férfinek és a Nőnek van a helye mert ez az intim szféra. Nem a gyerekek játszótere és nem dolgozó szoba. A tévé sem termel jó energiákat a feng shui hálószobában sőt elektroszmogot produkál.

A cserepes növények inkább a nappaliban kapjanak helyet!

Van olyan szobanövény, ami éjjel energiát és oxigént von el a helységből, ezért inkább a nappaliban vagy a dolgozószobában nevelgessük őket. A vágott virág kellemes légkört teremt a vize mindig legyen friss és tiszta!

Az ágy alatt ne tároljunk semmit!

Az elraktározott, felgyülemlett problémák tárolása és őrzése hónapokig vagy évekig nyomaszthat és leszívja az energiánkat pedig a megoldás a selejtezés és az elengedés lenne. Az ágy alatt csak az ágyneműtartó kapjon helyet a feng shui lakberendezés szerint. A levetett holmink ne a padlón heverjen! Ettől ugyanis szétfolyik az energiánk. Ha a feng shui térkép szerint a hálószoba dél-keleti szektorunkba esik a Gazdagság területére és a helyiségre a rendetlenség jellemző ne csodálkozzunk ha a pénzünk is elfolyik. Ha ezeket az apróságnak tűnő feng shui lakberendezés tanácsokat megvalósítod sokat teszel egészséges boldog párkapcsolatodért!

Hálószoba színek

Lakberendezés Mindenkinek
Kulcsrakész lakberendezés

Bauer Marthy

Színezd át az életed!

Miközben otthonunkat igyekszünk hangulatossá, bensőségessé varázsolni, megtapasztaljuk azt is, hogy a színek óriási jelentőséggel bírnak a harmonikus összkép megteremtésében. Azt azonban kevesen tudják, hogy a színeknek ennél mélyebb jelentésük és emocionális hatásuk is van.

A kiegyensúlyozott barna

A barna, akarjuk-e vagy sem, mindenképpen megjelenik otthonunkban. Természetes szín, általában fából készült tárgyaink a barna különböző árnyalataiban pompáznak. Gondoljunk csak a tároló bútorokra, a szekrényekre, a parkettára, a nyílászárókra. A mély tónus erősebben hangsúlyozza bútorainkat. Egy sötétebb fa szín, mint a dió, uralhatja is a teret, míg egy pirosas árnyalatú cseresznye élénkké és meleggé teszi a helyiséget.

Lakberendező, lakberendezés, design, belsőépítészet, lakás, szobák, ház

Mit árul el rólunk a barna?

Aki szereti maga körül a barnát, az előnyben részesíti a stabilitást. Két lábbal áll a földön, kiegyensúlyozottságra vágyik és esetleg kissé konzervatív. Nem véletlen az sem, hogy aki csak teheti, idővel vásárol egy-két régi bútort, ezáltal még több értéket vonz be az életébe.

Vigyázat!

Nem árt a régiségekkel csínján bánni, mert minden tárgy hordozza előző tulajdonosa rezgéseit. Ha nem tudjuk, kitől származik, alaposan tisztogassuk meg és, ha szükséges, a felújítását bízzuk szakemberre.

Otthonunk mely területén alkalmazzuk?

Feng shui szempontból a házban, lakásban bárhol előfordulhat, de nem mindegy, hogy alapszínnek, vagy kiegészítőnek használjuk.

A barna árnyalatai a bézstől indulnak és a mély, csokoládé barnáig tart a paletta. Ezen belül a szín elmehet a sárgás és vöröses árnyalatok felé. A természetben a föld színeket, a barna árnyalatait, akár egy természetes színskálát láthatjuk a mindennapokban. Ha vonzódunk ezekhez, nézzünk körül a tengerpart mentén, a sziklák között, a szántóföldön vagy az erdőben és „vigyük haza” az inspirációkat.

Bauer Marthy - Lakberendezés - SzínekA barna paletta

 • A beige a homok árnyalatainak tónusa, harmonizáló szín, érzésben egy ellazító tengerparti sétához hasonlít. Megfelelő a nappaliban vagy a hálószobában fal színnek. Gyerekszobában szintén nagyszerű, mert stabilizálja és megnyugtatja a csemetéket.
 • A capuccino a krémszíntől a fahéj árnyalatokig terjed. Olyan érzetet kelt, mint egy finom kávé kora reggel, vagy egy illatos tea az őszi napsütésben. Jól alkalmazható kiegészítő színként. Naranccsal kombinálva könnyed, játékos és elegáns enteriőrt alakíthatunk ki, krém fehérrel pedig a finom vonalakat hangsúlyozhatjuk.

lakberendezés modern

 • A csokoládébarna meleg, barátságos tónus. A finom letisztultság, kissé komoly és zárkózott elegancia érzése kapcsolható hozzá. Pisztácia zölddel párosítva fiatalos és impulzív.

feng shui konyha

Mivel és hol variáljuk a barnát?

 • Ha természetes hatást szeretnénk elérni, válasszunk mellé natúr színeket a fürdőszobában.
 • Naranccsal kombinálva látványos, vidám páros alkotnak az étkezőben.
 • Kellemes, nyugodt légkört teremthetünk a nappaliban, fehérrel és a többi pasztell szín alkalmazásával.

feng shui lakberendezes

A feng shui lakberendezés lényege a személyre szabott, minden részletre kiterjedő enteriőr létrehozása, melynek alap pillére születési adatainkban rejtőzik. A feng shui személyiség elemzésnél ezekből az adatokból egyértelműen kiderül, melyik színhez vonzódunk, illetve melyik segíti személyiségünk kiteljesedését. Mindannyiunknak több színe van, és az sem mindegy, hogy életünknek éppen mely szakaszát éljük, melyik periódus hat színválasztásunkra. Lehet, hogy amit pár évvel ezelőtt szívesen alkalmaztunk, azt ma már nem találjuk annyira izgalmasnak, túlléptünk rajta.

Kinek kedveznek a barnák, a beigek és a sárgás árnyalatok a Feng Shui lakberendezés szerint? A 2-es, 5-ös, 8-as gua számú embereknek és jó hatással van a 6-os, 7-es gua számúakra.

Ha festés előtt állsz, új függönyökkel dobnád fel a lakást vagy elakadtál a lakásfelújításban vedd igénybe, személyre szabott lakberendezés tanácsadás szolgáltatásunkat!

Tippek függöny választáshoz

Függönyözés

A lakberendezés ékszere a függönyözés és a lakástextilek. Sok fejtöréstől kímélhetjük meg magunkat, ha függönyözés előtt végiggondoljuk a legfontosabb dolgokat. Függöny anyag, színek, minták, méretek, funkció. Most elmondjuk, hogy működik a függönyözés a gyakorlatban.

függönyözés

A lakberendezési stílusirányzatoknak vannak bizonyos elvi szabályai. Amikor az utolsó simításokra kerül a sor a függönyözés anyagait és a lakberendezési kiegészítőket válogatjuk össze nem mindegy, hogy a formák a színek, minták melyike lesz megfelelő a már meglévő lakberendezéshez. Az összehangolás a legnehezebb szakasza a lakberendezésnek. Természetesen lehetünk merészek és megtörhetjük az egységes stílust mindezt mértékkel tegyük. Amikor pedig biztosra akarunk menni fogadjuk meg a lakberendezési tanácsadó javaslatait aki eligazít bennünket a függönyözés széles palettáján.

lakberendezés függöny

Néhány fontos szempont a lakberendezésben amit még a függönyözés előtt vegyünk figyelembe.

 • Milyenek a fényviszonyok a lakásban?
 • Milyen a falszíne?
 • Milyen színűek a burkolatok?
 • Milyen stílusúak és színűek a bútoraink?
 • Mire akarjuk használni a függönyöket? Sötétítésre, árnyékolásra, takarásra vagy csupán lakberendezési dekorációs célra? Esetleg ezek közül többre is?

Bauer Marthy - Lakberendezés - FüggönyA szoba lakberendezési funkciója is meghatározó a függönyözés kiválasztása során hiszen más egy gyerekszoba hangulata és más egy nappalié.

Lakberendezés függönyözés gyerekszoba

Használjunk vidám könnyű textíliákat virágos csíkos kombináció ha a falszín egyszínű. Ha mintás a fal akkor az uralkodó színek közül válasszunk finomabb vagy erősebb árnyalatban két színből kombinálva.

Lakberendezés függönyözés nappali

A nappaliban ha a klasszikus stílust kedveljük és egyszínű a falszínünk döntsünk a klasszikus minták mellett. A függönyözés során, sűrűn legalább háromszoros bőséggel számoljunk, hogy a függönynek legyen karaktere vagy béleljük ki. A függöny kikötője készülhet a saját anyagából de választhatunk hozzá illő sodort-fonott bojtos kikötőt. A kikötőgomb ugyancsak legyen szép hangsúlyos anyagában színében illeszkedve a többi kiegészítőhöz.

fuggonyozes

Lakberendezés függönyözés mediterrán stílus

Ha a mediterrán stílus áll közel hozzánk akkor a szín és a mintaválasztásnál részesítsük előnyben a sárga okker narancs és a bézs színt. Ez utóbbi szinte mindig bejön igazi jolly joker a függönyözés során, hiszen sokféle színnel megfér. Ügyeljünk arra, hogy az függönyanyagok ne legyenek nehezek túl hangsúlyosak mint a klasszikus stílusnál. Inkább szellős lágy érzést keltsenek. A mediterrán lakberendezés stílusnak a sugallata a jókedv és a napsütés!

Lakberendezés függönyözés modern stílus

A modern lakberendezés design igényli a függönyözést. Itt azonban eltérhetünk a hagyományos felfüggesztéstől. Karnisok helyett választhatunk római rolót vagy lapfüggönyt amit napszaknak megfelelően használunk. Bármilyen modern mintájú függöny vagy minta nélküli anyag szóba jöhet ami színben visszaköszön a bútorhuzatban vagy burkolatban, de lehet semlegesen egyszínű is a textil.

feng shui lakberendezés

Lakberendezés függönyözés hálószoba

A hálószobában szép és meleg hangulatot teremthetünk, ha a drapériához kapcsolódik az ágytakaró anyaga is. Ha a sötétítő függöny vagy a dekorációs függöny drapéria anyaga más, a párnák készülhetnek a megmaradt textilekből kiegészítve az idilli légkört.

Lakberendezés függönyözés konyha

A konyhai lakberendezés és az étkező ablakok függönyözése is fontos pedig erre nagyon kevés figyelmet szentelünk. A színek és minták itt még inkább hatnak érzékeinkre.

Tudtad?

A lakberendezésben a piros árnyalatok segítik a leghatékonyabban az anyagcserét? A sárga az emésztésünkre van jó hatással. A kék pedig több folyadék bevitelre serkent.

Lakberendezés függönyözés étkező

Az étkezőben a függönyünket díszíthetjük csipkével, fodorral, amitől még oldottabb lágyabb hangulatot teremthetünk. Az asztalterítőt vagy a tányéralátétet is egymáshoz a függönyhöz hangolhatjuk amitől még családiasabbá és hívogatóbbá válik az étkezőasztal.

A feng shui lakberendezés a harmónia megteremtéséről szól a függönyözésben is. Ahogy az összes lakberendezési tárgyunk a személyiségünket tükrözi az ablak díszítésénél is igaz, hogy saját formánkra és törekvéseinknek megfelelően igazíthatjuk azt.

Bauer Marthy Design Stúdió

http://www.szeretnivalo.hu/lakberendezes-fuggonyoze/

http://www.szeretnivalo.hu/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-

munkak/publikaciok/kulcsrakesz-lakberendezes/

http://www.szeretnivalo.hu/kiemelt-szolgaltatasok/lakberendezes-mindenkine/

.

Karácsony feng shuival

Ajándék lakberendezés Karácsonyra!

Karácsonyi dekor

Néhány apró változtatással szebbé tehetjük családtagjaink mindennapjait a karácsonyi ünnepekre és egész évben. Legyen most a Feng Shui lakberendezés ajándék! Párunk túlságosan elfoglalt és otthon soha semmire nincs ideje? Ennek talán az az oka, hogy nincs ideje rendet rakni a saját territóriumában és így már kedve sincs nekilátni az otthoni feladatoknak. Lepjük meg a renddel ott, ami az ő területe pld. a garázsban. Rakjunk rendet a szerszámok között, a réges-rég elfeledett dolgokat selejtezzük ki. Egy rendezett kis szerszámos polccal, nagy örömöt szerezhetünk. Nincs olyan férfi, aki ettől ne hatódna meg. A kisgyerekek szeretnek a falra rajzolni, nem számít sem a drága a tapéta vagy a falfestés. Csináljunk nekik firka táblát, ahova azt rajzolnak, amit akarnak. Készítsük a kezük ügyébe a rajzeszközöket is, melyekre szükségük lehet. Sőt, rajzoljunk velük együtt az ünnepek alatt, mindenki örömére, aztán a rajzokkal díszítsük a falakat. Nagyobb csemeténknek jól jöhet egy mini kosárlabda, amivel nem csak ők, hanem az egész család játszhat. Kis alapterületű otthonokban, vagy a saját szobájukban a falra, vagy az ajtóra szerelve pillanatok alatt megoldható. Nem kell más, csak egy puha labda, amivel mindenki kosárra dobhat. Ugyancsak házilag elkészíthető a gombfoci vagy a csocsó, amit a srácokkal együtt rakhatunk össze. Konyhatündér anyósunkat nehogy a századik szakácskönyvvel lepjük meg! Inkább szerezzünk be egy új, praktikus főzőeszközt, például egy fondü vagy egy raclett készletet, melyhez olyan recepteket is mellékelhetünk, ami az egész család kedvence.Aztán kicsik és nagyok főzzünk együtt! Az apósunk kaphatna egy nyakkendőt is, de a feng shui ennél kreatívabb! Van valahol néhány kedves vagy jópofa pillanatfotó a Papával? Válasszunk hozzájuk néhány szép keretet, és helyezzük ide a képeket.

Ne feledkezzünk meg a barátainkról sem! Egy frappáns szöveg vagy egy szívhez szóló idézet, kézzel írva szép borítékban kipostázva, vagy futárral a saját kezébe küldve, mosolyt csal majd az arcukra.

A mi ajánlatunk amit bárkinek adhatsz, Feng shui LAKBERENDEZÉS AJÁNDÉK kártya, hogy szebbé tegyük az otthonát!! Bármikor és bárhová beváltható!

A varázslat elkezdődik, csak hívj bennünket!

AJÁNDÉK lakberendezés kártya

Ajándék lakberendezés kártya

https://www.szeretnivalo.hu/kiemelt-szolgaltatasok/szeretet-kartya/

Az ünnep lényege, hogy bensőséges legyen. Nem az ajándékok mennyisége fontos, hanem a SZERETET, ami egész évben velünk van.

Szeretetben gazdag boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek!

https://www.szeretnivalo.hu/

Évnyitó feng shuival

Alig néhány hetünk maradt az évnyitóig. Ilyenkor rohamszerűen igyekszünk beszerezni azt, amit eddig nem sikerült, és hirtelen ötletektől vezérelve megpróbáljuk elrendezni a gyerekszobát, a tanulósarkot. Kapkodás helyett nézzük meg, miben nyújt segítséget a feng shui.

Ha még nem selejteztünk a tavalyi holmik között, most tegyük meg. Az íróasztal, a szekrények, a polcok és a tároló dobozok tartalmát válogassuk át. Amire már nincs szüksége a gyerkőcnek, ne tartogassuk tovább. Az új dolgoknak kell helyet biztosítanunk, mert ez az év is halmoz majd fel rengeteg tárgyat.

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba Nézzük át a szobát kell-e festeni vagy kicserélni valamit. Ha a szoba fala kopottas mindenképpen frissítsük fel egy új színnel! Jól esik a szemnek és gyorsan elkészül, ha csupán az egyik falat vagy a fal egy részét festjük más színűre, vagy húzunk bele egy dekorcsíkot.

Amikor színt választunk, mindenképpen a pasztell árnyalatokból részesítsük előnyben. Ilyenkor komoly probléma lehet, hogy a kis lurkó az erősebb, intenzívebb árnyalatokra szavaz, de sajnos erről le kell beszélnünk. Az erős tónusok vibrálást, intenzitást váltanak ki, így nem megy majd sem a tanulás, sem a pihentető éjszakai alvás. A kiegészítőkben, mint a párnák, a babzsák, a függönyök, nyugodtan alkalmazhatjuk az erősebb színeket, és ez lehet a kompromisszum is.

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba

Vizsgáljuk meg az íróasztal elhelyezkedését, színét és formáját. Semmiképpen ne legyen az ablakkal vagy az ajtóval szemben. Sok otthonban a falnak tolják az íróasztalt. A helyes az, ha a szék áll a falnál, az íróasztal pedig előtte, az ajtóból átlósan a bal vagy a jobb sarokban. Ez ugyanis a szoba legerősebb energetikai pontja. A figyelem összpontosított, közben pedig mindenre rálátása van a tanulónak.

Az íróasztal színe bármilyen lehet, a fehéret kivéve. Fehér íróasztalon, fehér könyv, füzet – nem is gondolnánk mennyire zavaró. Nincs meg a kellő koncentráció, mert annyira dolgozik a szem, hogy erre megy el a legtöbb energia.

Az íróasztal legyen egyben, toldalék nélkül. Jó a téglalap alakú, de az a legjobb, aminek az ülő részénél íves a vonalvezetés. A kreativitást ez segíti igazán.

Előnytelen, ha a szobában több, kicsi szőnyeg található. Egy egész felületet foglaljon el a szőnyeg, sőt, lógjon be az ágy elé és az íróasztal alá. Ha ez lesz csemeténk kedvenc területe, és gyakran idehasal, ne bánjuk, inkább örüljünk neki, mert a hason fekvés egészséges és stabilizáló egy nehéz nap után. Segít „megemészteni” a dolgokat. Természetesen ez csak az olvasáshoz és a játékhoz ajánlott!

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba

Az ágy fölötti polc zavarja a pihentető alvást!

Mellőzzük a szobában a televíziót, a vezetékes vagy mobil telefont. Ezek még kikapcsolt állapotban is elektro szmogot termelnek!

Sok otthonban természetes, hogy a gyerekek szobájában is van számítógép. Ez sajnos nem a legjobb megoldás, több szempontból sem. Hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy ha nem használják, mindig áramtalanítsák a gépet és a monitort is. Ez egy kikapcsolható elosztóval egyszerűen megoldható.

Tipp

Egy zöld tollat mindenképpen tegyünk a tolltartójába és beszéljük meg vele, hogy evvel írja a dolgozatokat. Jobban eszébe jutnak a megtanultak, sőt a rég tanultak is!

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba

Ezek a változtatások csak az alapok ahhoz, hogy jobban menjen a tanulás és a hétköznapok is vidámabban teljenek. A színek, formák, bútorok és az anyagok kiválasztása a Feng Shui-ban ugyanis mindig személyre szabott.

Bővebben: Kreatív lakberendezés a szenvedélyünk | Bauer Marthy Design Stúdió

Lakberendező tanácsadás és kivitelezés

Lakberendezés lakberendező: Lakberendezés tanácsadás | Bauer Marthy Design Stúdió Lakberendezés.

Hangulatos kert medencével

Sed sed nunc ipsum, bibendum vulputate enim. Morbi vitae venenatis sem. Praesent et ligula ut turpis rhoncus posuere non vitae mi. Curabitur accumsan lobortis justo nec tristique. Curabitur nibh felis, tempor faucibus fringilla eget, pellentesque vitae tellus. Phasellus sagittis purus nec tortor porttitor vitae lacinia lectus cursus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque euismod tristique feugiat. Nunc consequat fermentum diam a consequat. Duis tellus purus, vulputate a auctor facilisis, feugiat a nunc. Mauris facilisis, neque ac ornare dignissim, ante ipsum dapibus libero, ac convallis odio nulla id felis. Curabitur ipsum sapien, ullamcorper a tincidunt vitae, aliquam nec nibh.

Prémium kategóriás újesztendő

Az újesztendőre szóló fogadalmainkat érdemes pontosan megfogalmazni, hiszen sikereinket gondolataink irányítják – tartja a feng shui. Most betekintést nyerünk abba is, miképpen érhetjük el céljainkat otthonunk megfelelő lakberendezésével.

Hír és hírnév – dél

Tegyünk rendet telefonunk névjegyzékében, számítógépünk adattárában. Selejtezzünk ugyanúgy, ahogy otthonunk bármelyik helyiségében! Akiket már évek óta nem hívtunk és nincs róluk információnk sem, töröljük ki a telefon memóriájából. A számítógépen néhány hónap alatt összegyűlnek fölösleges dolgok, hát még évek alatt. Telepítsük újra a rendszert, a szükséges adatokkal. Mindazt, amit fölöslegesen tárolunk, gátolnak a gondolataink szabad áramlásában. Ha ez a hely felszabadul, új szemléletnek adunk majd helyet, gyorsabban, mint gondolnánk. Az új információk nagyon fontosak, szükségünk lesz rájuk a jövő évben!

Bauer Marthy - Lakberendezés

Karrier – észak

Sikereket szeretnénk elérni a munkánkban? Nézzünk körül az íróasztalunkon és környékén, mit változtatnánk meg! Legyünk nagyon kritikusak önmagunkkal! Ez a terület munkánkat és egyben az egyéniségünket reprezentálja, ezért nem mindegy, hogy a kollégák, ügyfelek vagy a főnökünk szemében milyen elbírálásban részesülünk Legyünk mindig pontosak és rendezettek! Lehet, hogy ez senkinek sem tűnik fel, az ellenkezőjét viszont mindenki észreveszi. Munkahelyünkön kerüljük a privát ügyek intézését és a magáncélú internetezést még akkor is, ha ez egyébként megengedett, mert a vezetők válságos piaci helyzetben erre sokkal érzékenyebbek. Ez a kis szemléletváltozás sokat javít a megítélésünkön, ha karrierünket akarjuk építeni!

Gazdagság – dél-kelet

Anyagi javaink és egyéb juttatásaink rendkívül fontosak, hiszen mindennapi boldogulásunk és felmerülő igényeink kielégítésére szükségünk van a pénzre. Ám ugyanúgy fontosak emberi kapcsolataink is, különösen a következő évben. Ezért az összes barátunkkal, jó ismerősünkkel legyünk nagylelkűek. Kívánjunk nekik sok sikert, örömöt és tanácsoljuk nekik azt, hogy készítsenek gazdagság vázát. Legyünk mi az elsők, akik ezt meg is valósítják! Ehhez szükségünk van egy alul gömbölyded, vékony nyakú, kissé kifelé ívelt szájú vázára. valamint egy kis földre egy gazdag ember kertjéből, nemes és drága kövekre, nyolc darab pénzérmére. A gazdagság vázánkat állítsuk otthonunk vagy irodánk dél-keleti szegmensébe, egy szekrénybe. Nem kell, hogy mindenki lássa, elég, ha mi tudjuk, hogy hol van.

Bauer Marthy - Lakberendezés

Jövő évben még az ideinél is fontosabb lesz a takarékoskodás:

 • ha csak 1 fokkal csökkentjük otthonunk hőmérsékletét, 5-10 %-ot megtakaríthatunk a fűtésszámlából
 • a kevésbé szennyezett ruhákat mossuk 30 fokon, sőt, bizonyos mosóporok a szennyezettebbeket is megfelelően tisztítják ilyen hőmérsékleten
 • az asztali számítógépek 100 wattot fogyasztanak, a laptopok evvel szemben csak 30 wattot
 • a csöpögő csapok, rosszul záródó ablakok, mind-mind pénzfalók, szüntessük meg a hibás berendezéseket!

Bauer Marthy - Lakberendezés

Egészség – kelet

Drága kincsünk az egészségünk! Legfontosabb számunkra saját magunk és családtagjaink egészsége, ezért készítsünk a családunknak egészséges és szeretettel teli reggeliket, ebédeket és vacsorákat. Szakítsunk rá időt, hogy naponta legalább egy étkezést együtt töltsünk. Az étel pozitív energiákat hordoz, ha azt szeretettel készítjük el. Vegyük csak például az olasz családok hangulatát! Nincs a világon még egy nemzet, ahol az étel élvezete és a családi összetartozás között ilyen fontos együtt állás lenne. Nézzük át a konyhai polcok, az éléskamra és a fagyasztó tartalmát. Valószínű, hogy több heti élelemmel vagyunk felszerelkezve, de nem biztos, hogy ezek még fogyaszthatók is. Ellenőrizzük a szavatosságukat, és ami már lejárt, dobjuk ki, majd töltsük fel egészséges, tartósítószer- és színezék nélküli élelmiszerekkel a készletet!

Ha egészséges a lélek és a szellem, egészséges a test is. Ezért az összes eddig felgyülemlett negatív gondolatunkat, fordítsuk át pozitívba! Nagyon fontos még, hogy megfelelően lássuk lehetőségeinket és lépésről-lépésre haladjunk célunk felé. Törekedjünk a harmóniára!

Bauer Marthy - Lakberendezés

Szerelem – dél-nyugat

Figyeljünk egymásra szeretettel! A lakás dél-nyugati szektora a szerelem területe. Erősítsük ezt a területet föld színekkel, párkapcsolatot ábrázoló képekkel. Alakítsunk ki egy sarkot, ahol esténként vagy hétvégenként meghitten beszélgethetünk, mert a kommunikáció elengedhetetlen kelléke egy párkapcsolatnak. Vajon honnan tudná drága párunk, mi jár a fejünkben, ha nem osztjuk meg vele az érzéseinket? A tárgyak álljanak párosával: kettő párna, kettő gyertya. Sugalljuk, éreztessük az összetartozás fogalmát! Fordítsunk egymásra kellő időt és energiát, még akkor is, ha nagyon elfoglaltak vagyunk, hiszen ki lehetne számunkra fontosabb, mint szerető párunk, akitől szeretetet és odafigyelést kapunk.

Bauer Marthy - Lakberendezés

Kreativitás – nyugat

Egyik erősségünk a változás iránti vágyunk, ezért aktivizáljuk rég megálmodott álmainkat! Az újév jó kezdet ahhoz, hogy megtegyük, amire régóta vágyakozunk. Ha tehetséget és kellő rátermettséget érzünk magunkban ahhoz, hogy változtassunk eddigi munkánkon, vagy a magánéletünkön, hogy azt tegyük, amit szeretünk, akkor elérkezett az idő! Merjünk változni és változtatni! Ha elköteleztük magunkat és pontosan tudjuk mi az, amit akarunk, több segítségre számíthatunk, mint amire valaha is gondoltunk.

.

Májusi nappalink a kert

Ideális esetben kertünk híven tükrözi otthonunk stílusát. Ám az, hogy a külső és a belső tér a lehető legjobban passzoljon egymáshoz, nem kevés tervezést és átgondoltságot igényel.

Mielőtt nekilátunk a kerti munkának, feltétlenül gondoljuk át a belső terek stílusát, színeit, formáit. Ha bent jól alkalmaztuk azokat, akkor kint is bátran tervezzünk ennek szellemében. Ha klasszikus, mediterrán, modern, hi-tech, romantikus vagy rusztikus az otthonunk, akkor egyértelműen a kertünk is az adott stílust kövesse. Hiszen az otthonunk nem a falakkal végződik, hanem a bejárati kapunál kezdődik.

Bauer Marthy - Kertépítés

Idekint az anyagok, a formák, a színek a maguk természetes létezésében állnak a rendelkezésünkre. Megannyi növény, faanyag, kő, fém, víz és tűz elem, amivel komponálhatunk. Nem egyszerű feladat összhangot teremteni, de kellő odafigyeléssel és jó tervezéssel megvalósítható álmaink kertje.

Tippjeink

+ A gyalogutak legyenek lágyan íveltek. Ne fussanak egyenesen az ajtó vagy a terasz irányába.

+ A szintkülönbségeket, hidaljuk át támfalak, teraszok vagy lépcsők kialakításával.

Bauer Marthy - Kertépítés

+ A kerti építmények, mint a pergola legyen legalább 2,5 méter magasságú és ne álljon az ablakban. Kapjon funkciót, mert ha csak áll magában a kertben és nem használjuk, zavaró hatású. Lehet itt a kerti grill és asztal, székekkel, ahol szívesen látjuk a vendégeinket.

Bauer Marthy - Kertépítés

+ A vízi építmények, mint a medence, a kerti tó, vagy a kispatak kerüljenek a terasztól távolabb, lehetőleg dél-keleti, keleti vagy északi irányban. A medence mérete a ház felénél kisebb legyen, és legalább akkora távolságra feküdjön a háztól.

+ A sziklakertünket vagy az épített kerti grillünket, kemencénket a kert dél-nyugati vagy észak-keleti szegmensébe helyezzük, mert ott jótékony a hatása.

+ A kiültetésnél figyeljünk a növények színére, virágzási és növekedési ütemére. A kertészetekben mindig teljes pompájukban látjuk őket. Egy harmonikus beültetés egész szezonban örömet okoz.

+ Ha szép, egészséges gyepet akarunk, nem elég a locsoló kanna, öntöző rendszer kell. Ha van kerti kutunk, praktikus arra rákötni a rendszert. Ha nincs alternatív vízforrásunk és ivóvizet használunk, lehet locsoló üzemmódot kérni.

Bauer Marthy - Kertépítés

+ Gondoskodjunk arról is, hogy ne csak nappal, de este is gyönyörködhessünk kertecskénkben. Világítsuk meg a bejárati utat és a kert fontosabb szegleteit. Az esti illatok és fények harmóniában lesznek az érzékeinkkel és a lelkünkkel.

Részletek a szerző, Marthy Bauer Egy Szeretni Való Feng Shui Kert című könyvéből

.

Eladnád az otthonod? Tedd feng shuival!

Nem árt azzal tisztában lennünk, hogy ingatlanunk csak nekünk jelent emocionális értéket. A vevő számára ez csupán egy termék, amit, ha tetszik neki, a legjobb áron szeretne megkapni. Ám először jussunk el odáig, hogy lásson fantáziát otthonunkban.

Egy otthon gyenge pontjait elsősorban azok ismerik jól, akik régóta lakják. Éppen ezért az legyen az első dolgunk, hogy a hátrányokat tompítsuk, míg az előnyös adottságokat minél inkább próbáljuk meg előtérbe helyezni. Az első benyomás, mint általában minden helyzetben, itt is nagyon fontos, mert már ekkor eldőlhet minden.

– Mielőtt meghirdetjük az ingatlant, nem árt egy frissítő festés ott, ahol ennek szükségét látjuk. Ez nem fölösleges pénz kidobás, hiszen már a vételár kalkulációjánál is fontos szempont lehet. A tulajdonos, mint jó gazda ápolta az otthonát, és a leendő tulajdonosnak amire nem kell hirtelen költenie, az már megtakarítás.

Bauer Marthy - nappali– A lakás összes helyiségében minden olyan tárgyat, amit nem használunk, pakoljunk el, tegyük a szekrénybe, a polcra, a nagyobbakat a pincébe, fészerbe, garázsba. A rendezettségtől lényegesen tágasabbnak tűnik a tér.

– Mindig makulátlanul tiszta és friss illatú otthonban fogadjuk az érdeklődőket. A dohos vagy áporodott levegőjű lakás, bármilyen rendezettnek tűnik, nem lesz hiteles a vevő szemében.

– Süssünk süteményt vagy kenyeret a sütőben. Az otthon finom illata mindenki számára kellemes és maradandó élmény.

Bauer Marthy - fürdőszoba– A fürdőszobai és konyhai csaptelepeket, szanitereket tisztítsuk meg. A csillogás az új benyomását kelti, a vízköves, rozsdás pedig éppen az ellenkezőjét.

– Ha sötét a lakásunk, arra az időpontra beszéljük meg a találkozót, amikor a nap legjobban éri. Kapcsoljuk fel a lámpákat, és lehetőleg a függönyök se sötétítsenek.

– Ha túlságosan napos az otthonunk, akkor gondoskodjunk az árnyékolásról, hogy ezzel is hűtsük a levegőt.

– Az elszáradt, egészségtelen növények nem nyújtanak szép látványt, és mi sem érezzük jól magunkat közöttük, ezért ezeket cseréljük ki néhány egészségesre.

Bauer Marthy - nappali– Gondoskodjunk arról, hogy az előszobában ne a cipőkön kelljen átverekedni magát az érdeklődőnek. Az ajtó ne nyikorogjon, ne akadjon meg nyitásnál semmiben.

– A kilincsek ne lötyögjenek, és legyenek fényesek, jól működőek. Ha szükséges, a stratégiai pontokon – bejárat, nappali, konyha, fürdő – cseréjük ki őket. Ezzel a kis beruházással még egy gyenge minőségű ajtót is felturbózhatunk.

– Érdemes megfontolnunk azt is, hogyha az ajtók kopottak, átfessük-e őket. A fehér szín az idő múlásával megsárgul, a színezett fa pác, pedig kifakul. Az elsővel könnyebb a dolgunk, mert csak át kell festeni. A pácolt-lakkozottat csiszolni is kell, ez többletmunka, de a fáradságot még ez is megéri. A nyílászárók cseréje nagyon költséges, ezt hagyjuk az új tulajdonosra.

Bauer Marthy - konyha– Ma már egy szép konyhabútor viheti a prímet, amikor döntést hoznak. Ha stílusa nem is felel meg a vevő elképzeléseinek, akkor is jó benyomást kelt. Azt sugallja, hogy erre a térre érdemes áldozni, figyelmet fordítani, hiszen jelen állapotában is kellemes, esztétikus.

– Ha érdemes, hívjuk fel a vevő figyelmét az ingatlan elhelyezkedésére. Egy csendes, nyugodt környék, vagy ahonnan minden csak percekre van, ahol jó a közlekedés, nagyon sokat nyom a latba. Ezen kívül sosem tudhatjuk, hogy melyik információ lesz számára fontos, ezért inkább csak a kérdésekre válaszoljunk.

Bauer Marthy - nappaliHa több száz hasonló adottságú és színvonalú ingatlan között a saját otthonunkkal akarunk jó benyomást kelteni, az legyen az első dolgunk, hogy időt és fáradságot nem kímélve foglalkozunk vele. Mert ne feledjük a feng shui egyik alapelvét, hogy a dolgok általunk és velünk együtt működnek!

.