Címke: Gyerekszoba

Évnyitó feng shuival

Alig néhány hetünk maradt az évnyitóig. Ilyenkor rohamszerűen igyekszünk beszerezni azt, amit eddig nem sikerült, és hirtelen ötletektől vezérelve megpróbáljuk elrendezni a gyerekszobát, a tanulósarkot. Kapkodás helyett nézzük meg, miben nyújt segítséget a feng shui.

Ha még nem selejteztünk a tavalyi holmik között, most tegyük meg. Az íróasztal, a szekrények, a polcok és a tároló dobozok tartalmát válogassuk át. Amire már nincs szüksége a gyerkőcnek, ne tartogassuk tovább. Az új dolgoknak kell helyet biztosítanunk, mert ez az év is halmoz majd fel rengeteg tárgyat.

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba Nézzük át a szobát kell-e festeni vagy kicserélni valamit. Ha a szoba fala kopottas mindenképpen frissítsük fel egy új színnel! Jól esik a szemnek és gyorsan elkészül, ha csupán az egyik falat vagy a fal egy részét festjük más színűre, vagy húzunk bele egy dekorcsíkot.

Amikor színt választunk, mindenképpen a pasztell árnyalatokból részesítsük előnyben. Ilyenkor komoly probléma lehet, hogy a kis lurkó az erősebb, intenzívebb árnyalatokra szavaz, de sajnos erről le kell beszélnünk. Az erős tónusok vibrálást, intenzitást váltanak ki, így nem megy majd sem a tanulás, sem a pihentető éjszakai alvás. A kiegészítőkben, mint a párnák, a babzsák, a függönyök, nyugodtan alkalmazhatjuk az erősebb színeket, és ez lehet a kompromisszum is.

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba

Vizsgáljuk meg az íróasztal elhelyezkedését, színét és formáját. Semmiképpen ne legyen az ablakkal vagy az ajtóval szemben. Sok otthonban a falnak tolják az íróasztalt. A helyes az, ha a szék áll a falnál, az íróasztal pedig előtte, az ajtóból átlósan a bal vagy a jobb sarokban. Ez ugyanis a szoba legerősebb energetikai pontja. A figyelem összpontosított, közben pedig mindenre rálátása van a tanulónak.

Az íróasztal színe bármilyen lehet, a fehéret kivéve. Fehér íróasztalon, fehér könyv, füzet – nem is gondolnánk mennyire zavaró. Nincs meg a kellő koncentráció, mert annyira dolgozik a szem, hogy erre megy el a legtöbb energia.

Az íróasztal legyen egyben, toldalék nélkül. Jó a téglalap alakú, de az a legjobb, aminek az ülő részénél íves a vonalvezetés. A kreativitást ez segíti igazán.

Előnytelen, ha a szobában több, kicsi szőnyeg található. Egy egész felületet foglaljon el a szőnyeg, sőt, lógjon be az ágy elé és az íróasztal alá. Ha ez lesz csemeténk kedvenc területe, és gyakran idehasal, ne bánjuk, inkább örüljünk neki, mert a hason fekvés egészséges és stabilizáló egy nehéz nap után. Segít „megemészteni” a dolgokat. Természetesen ez csak az olvasáshoz és a játékhoz ajánlott!

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba

Az ágy fölötti polc zavarja a pihentető alvást!

Mellőzzük a szobában a televíziót, a vezetékes vagy mobil telefont. Ezek még kikapcsolt állapotban is elektro szmogot termelnek!

Sok otthonban természetes, hogy a gyerekek szobájában is van számítógép. Ez sajnos nem a legjobb megoldás, több szempontból sem. Hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy ha nem használják, mindig áramtalanítsák a gépet és a monitort is. Ez egy kikapcsolható elosztóval egyszerűen megoldható.

Tipp

Egy zöld tollat mindenképpen tegyünk a tolltartójába és beszéljük meg vele, hogy evvel írja a dolgozatokat. Jobban eszébe jutnak a megtanultak, sőt a rég tanultak is!

Bauer Marthy - Lakberendezés - tanuló szoba

Ezek a változtatások csak az alapok ahhoz, hogy jobban menjen a tanulás és a hétköznapok is vidámabban teljenek. A színek, formák, bútorok és az anyagok kiválasztása a Feng Shui-ban ugyanis mindig személyre szabott.

Bővebben: Kreatív lakberendezés a szenvedélyünk | Bauer Marthy Design Stúdió

Lakberendező tanácsadás és kivitelezés

Lakberendezés lakberendező: Lakberendezés tanácsadás | Bauer Marthy Design Stúdió Lakberendezés.