Címke: Kertépítés

Mit ültess a balkonládába 2021

Feng Shui kert Bauer Marthygyönyörű kertekA kertészetekben már egy hónapja tart a szezon és megérkeztek az új növények is, érdemes hát szétnézni közöttük. A tavasz beköszöntével figyelmünk egyre inkább a természet felé fordul. Akinek kertje van, ilyenkor körbejárja a házat, megnézi, mit tett tönkre a tél, mi az, ami felújítást igényel. De ilyenkor egy kicsit tudományosabb szemlélettel is szemlélhetjük környezetünket a Feng Shui energiák felpezsdítése érdekében. Gondoltad volna, hogy a szomszéd ház színe sőt még a ház előtt elhaladó autók haladási iránya, sebessége is befolyásolja az életedet? A Feng Shui már a kertkapuban kezdődik, tehát minden, ami a kertben van, hat az épületre, ezen keresztül pedig az életünkre is. Sokan a nyáron szeretnének belefogni a ház külső felújításába. A ház külső színének meghatározásánál is nagyon sok Feng Shui kritériumra kell odafigyelnünk. A színes virágok mindig jó hatással vannak érzékeinkre, és valljuk be, jól esik díszitgetni a teraszt. A Feng Shui különböző életterületekhez más-más színeket és formákat javasol, hogy zökkenő mentesen haladjon minden.

A dél-kelet a Gazdagság, a kelet az Egészség és a család területe. Erre a két területre a kék virágú kompozíció javasolt. Ilyenek az illatos gyöngyike, a kék lobélia, a futó petúnia és a bojtocska. Ez az összeültetés a frissesség érzetét kelti.

– A Feng shui-ban a kék szín, a víz elemet szimbolizálja. A gazdagság, az egészség és a család területéhez a fa elem tartozik, melyet a víz elem erősít!

– Virág színekben jó választás még a kéken kívül a sötétlila.

növényekTipp:

Ha ládába vagy kaspóba ültetjük a növényeket, amit télen is kinn szeretnénk hagyni, akkor ültessünk elsősorban törpe örökzöldeket és azok közé az egynyári növényeket, virágokat. Nemcsak nyáron szép színfolt, hanem egész évben feltöltik a teret energiával.

A dél-nyugati szegmensben a Szerelem és a házasság területe található. Azt már mondani sem kell, hogy a szerelem, a házasság mennyire meghatározó területek az ember életében, hiszen mindannyiunk számára fontos, hogy szerető és megértő társat tudjon maga mellett. Ám legalább ilyen fontosak az emberi kapcsolataink, barátságaink is, ezért erre a területre fordítsunk kiemelt figyelmet!

Ide helyezzük a sárga, piros és a rózsaszínű virágokat. Sárga a rézvirág, a törpe napraforgó, a törpe dália, a körömvirág és a bársonyvirág.

növényekDe kombinálhatjuk ezeket vanília színű, piros vagy rózsaszín bokros petúniával is. Piros és rózsaszínű a muskátli, a százszorszép, a törpe margaréta, a lobélia, a nebáncsvirág, a ciklámen árnyalatú verbéna és az alacsony növésű oroszlánszáj.

– A piros virágok energiaszintje nagyobb, mint a rózsaszínűeké, de ha kirobbanó sikerekre vágyunk, alkalmazzuk egyszerre mindkettőt. Nemcsak sikeresek lehetünk, a kompozícióban is gyönyörködhetünk.

– Bokrosodó növényfajtákkal ugyancsak ide varázsolhatjuk a romantikát.

növényekA nyugati oldal a Kreativitás, míg az észak-nyugati a Segítők területe, vagyis ezzel a baráti és az üzleti kapcsolatainkat segíthetjük, valamint a jó ötleteinknek engedünk szabad áramlást. Ide mindenképpen fehér és krémszínű virágokat, illetve olyan növényeket válasszunk, melyek levele ezüstös színű.

– Szép beültetés a fehér petúnia, a muskátli, a margitvirág és a záporvirág, ami látványosan lecsüng majd a láda oldalán.

növényekFigyelj erre!

– A többi életterületre is ültethetsz virágzó növényeket, de egyszerre csak három területet erősíts!

– Szépen, fokozatosan rendezd a többi élet területet is. Nyugalom, van még a tavaszból több, mint egy hónapunk és előttünk a nyár, marad idő a további életterületekre is.

– Az összeültetéseknél vedd figyelembe az egyes növények igényeit. Ne kerüljön egymás mellé szárazságtűrő és vízigényes növény, ahogy az sem szerencsés, ha a tűző napot kedvelőt és az árnyékba valót egy helyre ülteted. Az azonos igényű fajok, sokkal szebben növekednek és ontják a virágokat egész nyáron.

– A virágföld a választott virágoknak mindig megfelelő legyen. A tápanyag utánpótlás egész szezonban nagyon fontos.

növényekTipp:

Ültethetsz a ládákon kívül bármibe, kosárba, locsoló kannába, régi cserépbe, de akár egy színes műanyag gumicsizmába is. Ügyelj arra, hogy a dél-nyugati oldalon a Szerelem területén, mindig párban legyenek a növények.

Ami persze a legfontosabb, hogy a szeretettel ápolt növény, meghálálja a gondoskodó figyelmet és ebből az energiából  Te is részesülsz majd.

Kertépítés másképp

A keleti Feng Shui mesterek mindig zavarba jönnek, ha határozott különbséget kell tenniük építészet, kert és a természet között. Számukra a természet kiemelt része a KERT. Az ösvény kikerüli a fákat, az épület igazodik a domborzathoz, minden szervesen kiegészíti egymást. A természetközeli élet a megnyugvás helyszíne, ahol megtaláljuk elveszett önmagunkat, közelebb kerülhetünk a világhoz és el is távolodhatunk… egy magasabb szférába. Erre képes a nagyszerűen konstruált Feng Shui kert ereje.

Szeretnivalo kerteket építünk!

https://www.szeretnivalo.hu/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/szolgaltatasok/exterior-tervezes-kivitelezes-kertepites-portal/

.

Feng Shui kert

Feng Shui Lakberendezés

Feng Shui kertépítés

Egy szép feng shui kert második nappalinkká változik. Figyeljük csak meg, naplemente után kertünk új arcát mutatja. A fény és az árnyék játéka, a csillagos égbolt, az esti illatok, a langyos szellő mind-mind kifelé csalogat.

A szép feng shui kert nemcsak nappal, este is elkápráztat bennünket, a formák, a méretek érzékelése más aspektusból láttatja meg kertünk szépségét. A nyugodt természet feltölti energia csatornáinkat. Végre minden elcsendesedik, de ha éberen figyelünk, érzékeljük, hogy a feng shui kert most is nyüzsög és teli van élettel. Megannyi állatka és növény végzi most is a dolgát. A kifinomult hallásúak még a fű növekedését is hallhatják.

A feng shui kertépítés a nappal és az éjszaka azaz a jin és a yang aspektusait is figyelembe veszi. Épp ezért, ha kellő körültekintéssel helyezzük el az esti fényforrásokat, akkor a használhatóságon és az esztétikán túl az lakók törekvéseit is erősíthetjük.

A legfontosabb, hogy feng shui otthonunk bejárata mindig egyértelműen látható legyen akár nappali, akár esti fényben.

Feng Shui kertépítés

Dél: hír, hírnév

– Ha a bejárat a déli oldalon helyezkedik el, jól jöhet egy magas lámpaoszlop, ami megvilágítja az ajtót. Ugyanakkor ez ne legyen a bejárattal szemben, különben zavaró hatású.

Kertépítés - fények– Itt érkeznek a házba a jó időben kapott információk, ahogy mi és a családtagjaink is, no meg a barátaink, ismerőseink. Ezért legyen mindig mindenki számára világos, merre van a bejárat.

Feng Shui kertépítés

Dél-nyugat: szerelem, emberi kapcsolataink

Párkapcsolatunk alakulását a kertben is segíthetjük, hatékonyabban, mint gondolnánk. Karrierünk, munkánk sikere legalább ilyen fontos a boldogulásunk szempontjából. Dolgozunk reggeltől estig, mégsem érünk a végére? Hogy mások is megbecsüljék a munkánkat, vagy tovább léphessünk életünkben, itt az ideje, hogy megvilágítsuk ezt a területet. Mert, ha az csak egy sötét zug, vagy éppen itt van a legnagyobb káosz, ne csodálkozzunk azon, hogy akadoznak a dolgaink.

Kertépítés - fények– Dél-nyugatra tegyünk mindig párosával fényforrást, melyek nézzenek egy irányba!

Feng Shui kertépítés

Észak: karrier, életút

Bármerre vezet az utunk, mindig legyünk képesek a kellő nyitottságra és a tanulásra!

Kertépítés - fények– A kavics vagy kőburkolatba ágyazott négyzet alakú lámpatestek megfelelőek ennek a területnek a megvilágítására.

Feng Shui kertépítés

Dél-kelet: a gazdagság területe

Itt az anyagi javainkon túl a lelki gazdagságunkra is gondoljunk.

Kertépítés - fények– Magas állású fa- vagy bambuszfáklya világítás az ideális ide. Ugyanez igaz az egészség és család területére, keletre.

Feng Shui kertépítés

Észak-nyugat, nyugat: segítők és utazás, kreativitás és gyerekek

Kertépítés - fények– Mindkét területen alkalmazzunk fémből készült fényforrásokat

Feng shui szerint, minden összefügg mindennel, ezért az alapokon túl a személyre szabott, jól átgondolt, megtervezett és kivitelezett feng shui kert lehet a legjobb tulajdonosa számára. Már egy-egy, aprónak tűnő változtatással is sokat lendíthetünk azon, hogy akadozó ügyeink gördülékenyebben működjenek.

A feng shui kertépítés Feng Shui lakberendezés – legyen szó külső vagy belső térről – mindig a pozitív törekvéseket erősíti, de ne feledjük, hogy csak velünk együtt és általunk működik.

Bauer Marthy Feng Shui Kertépítő

http://www.szeretnivalo.hu/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/szolgaltatasok/kerttervezes-kertepites/

kerttervezes-kertepites

.

Hangulatos kert medencével

Sed sed nunc ipsum, bibendum vulputate enim. Morbi vitae venenatis sem. Praesent et ligula ut turpis rhoncus posuere non vitae mi. Curabitur accumsan lobortis justo nec tristique. Curabitur nibh felis, tempor faucibus fringilla eget, pellentesque vitae tellus. Phasellus sagittis purus nec tortor porttitor vitae lacinia lectus cursus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque euismod tristique feugiat. Nunc consequat fermentum diam a consequat. Duis tellus purus, vulputate a auctor facilisis, feugiat a nunc. Mauris facilisis, neque ac ornare dignissim, ante ipsum dapibus libero, ac convallis odio nulla id felis. Curabitur ipsum sapien, ullamcorper a tincidunt vitae, aliquam nec nibh.

Májusi nappalink a kert

Ideális esetben kertünk híven tükrözi otthonunk stílusát. Ám az, hogy a külső és a belső tér a lehető legjobban passzoljon egymáshoz, nem kevés tervezést és átgondoltságot igényel.

Mielőtt nekilátunk a kerti munkának, feltétlenül gondoljuk át a belső terek stílusát, színeit, formáit. Ha bent jól alkalmaztuk azokat, akkor kint is bátran tervezzünk ennek szellemében. Ha klasszikus, mediterrán, modern, hi-tech, romantikus vagy rusztikus az otthonunk, akkor egyértelműen a kertünk is az adott stílust kövesse. Hiszen az otthonunk nem a falakkal végződik, hanem a bejárati kapunál kezdődik.

Bauer Marthy - Kertépítés

Idekint az anyagok, a formák, a színek a maguk természetes létezésében állnak a rendelkezésünkre. Megannyi növény, faanyag, kő, fém, víz és tűz elem, amivel komponálhatunk. Nem egyszerű feladat összhangot teremteni, de kellő odafigyeléssel és jó tervezéssel megvalósítható álmaink kertje.

Tippjeink

+ A gyalogutak legyenek lágyan íveltek. Ne fussanak egyenesen az ajtó vagy a terasz irányába.

+ A szintkülönbségeket, hidaljuk át támfalak, teraszok vagy lépcsők kialakításával.

Bauer Marthy - Kertépítés

+ A kerti építmények, mint a pergola legyen legalább 2,5 méter magasságú és ne álljon az ablakban. Kapjon funkciót, mert ha csak áll magában a kertben és nem használjuk, zavaró hatású. Lehet itt a kerti grill és asztal, székekkel, ahol szívesen látjuk a vendégeinket.

Bauer Marthy - Kertépítés

+ A vízi építmények, mint a medence, a kerti tó, vagy a kispatak kerüljenek a terasztól távolabb, lehetőleg dél-keleti, keleti vagy északi irányban. A medence mérete a ház felénél kisebb legyen, és legalább akkora távolságra feküdjön a háztól.

+ A sziklakertünket vagy az épített kerti grillünket, kemencénket a kert dél-nyugati vagy észak-keleti szegmensébe helyezzük, mert ott jótékony a hatása.

+ A kiültetésnél figyeljünk a növények színére, virágzási és növekedési ütemére. A kertészetekben mindig teljes pompájukban látjuk őket. Egy harmonikus beültetés egész szezonban örömet okoz.

+ Ha szép, egészséges gyepet akarunk, nem elég a locsoló kanna, öntöző rendszer kell. Ha van kerti kutunk, praktikus arra rákötni a rendszert. Ha nincs alternatív vízforrásunk és ivóvizet használunk, lehet locsoló üzemmódot kérni.

Bauer Marthy - Kertépítés

+ Gondoskodjunk arról is, hogy ne csak nappal, de este is gyönyörködhessünk kertecskénkben. Világítsuk meg a bejárati utat és a kert fontosabb szegleteit. Az esti illatok és fények harmóniában lesznek az érzékeinkkel és a lelkünkkel.

Részletek a szerző, Marthy Bauer Egy Szeretni Való Feng Shui Kert című könyvéből

.

A kert, ami értünk van

A Feng Shui kert útja szépen, lágyan kanyarog a bejárati ajtó felé. A növények egészséget és életerőt sugároznak. Az ajtó mintha hívogatna: kerülj beljebb! És jelen van a szemnek láthatatlan pozitív energia, a chi jótékony áramlása. Ez a Harmónia, amire mindannyian vágyunk, hogy boldogok, kiegyensúlyozottak, és gazdagok legyünk!

Kora tavasztól késő őszig a kertünk, második nappalinkká változik. Ezért a jól megtervezett kert, kivitelezett kert nem csak a hétvégi sütögetésnek adhat helyet, hanem a mindennapi feltöltődésnek is: közös reggelik a teraszon, véget nem érő játékok a gyerekekkel, a kutyával. Ha megfelelően gondozzuk, a virágok káprázatos színeket és formákat öltenek, a fák árnyékot adnak, elhalmoznak gyümölcseikkel. A gyep puha szőnyegként simogatja talpunkat. Egy kerticsobogó vagy kispatak morajló hangja lecsendesíti elménket. Egy kerti medence felüdülést ad majd a nyári melegben.

Kertépítés 5A Feng Shui kertben a harmónia mellett megjelenik a jól átgondolt használhatóság is. Részleteiben, a szépségen kívül, fontos szempont az arányok helyes megválasztása. A Feng Shui kert egyik alapszabálya, hogy figyelembe kell venni az adott házban élő ember személyiségét, így a kertben, mely a ház folytatása, ugyanúgy feltöltődhet.

Kertépítés 6Egy hosszú nap után, a Feng Shui kert olyan barátunk lehet, amely magába fogad és kényeztet.

Így kezdj neki!

Kertépítés 4Kezdd az előkerttel! Nézd meg a bejáratodat figyelmesen, egy kívülálló szemével. Mi fogad, ha hazaérsz, mi az első benyomásod? A bejáratunk és az előkertünk a Feng Shui kertben az életutunkat jelképezi. A kertünk pedig lelkünk lenyomatát. Nagyon fontos tehát, hogy mi fogad téged és családodat, amikor hazaérsz, mert már itt megkapod az első pozitív megerősítést.

Tavaszi energetizáló növények, melyeket érdemes elültetned

  • Pirosak: Begónia, Tulipán, Pünkösdirózsa, Szívvirág
  • Sárgák: Aranyvessző, Aranyeső, Nárcisz, Kankalin
  • Kékek: Fürtös gyöngyike, Krokusz, Nefelejcs, Nőszirom
  • Lilák: Orgona, Klemátisz, Árvácska, Írisz, Díszhagyma
  • Zöldek: Kövirózsa, Moha, Fű félék
  • Ezüstök: Nyuszi fül, Hamvaska, Madárhúr, Zsálya
  • Fehérek: Nárcisz, Frézia, Kála, fehér Ibolya

Kertépítés 1Tudtad?

A Feng Shui szó szerinti fordításban, szelet és vizet jelent. Az ősi kínai Feng Shui mesterek a természet megfigyelésére sok időt fordítottak és ez alapján nevezték el az elemeket: fa, tűz, föld, fém, víz. A természet erejéből és annak összefüggéseiből felállítottak egy bonyolult, ugyanakkor nagyon logikus és ember központú rendszert, amiben minden összefügg, mindennel.

Most mélyebb betekintést nyerhetsz az európai ember számára is könnyen alkalmazható boldogságot sugárzó Feng Shui kert kialakításában.

Bauer Marthy: Egy Szeretnivaló Feng Shui kert

Rendeld meg és élj Boldog, kiegyensúlyozott életet!

A könyv ára: 2480Ft

Klikk a könyvre és küldöm Neked Szeretettel!

Ha pedig azt szeretnéd, hogy neked is Feng Shui kerted legyen hívj Most vagy írj bátran!


.