romantikus lakberendezés

Mediterrán lakberendezés

Mediterrán stílusú lakberendezés

Mediterrán lakberendezés színek

A terrakotta, okker, rozsdaszín, zöld természetes árnyalatai, narancs, vanília, bézs, lazac, tengerkék, fehér mind jól passzolnak a mediterrán otthonba. Szinte minden olyan szín és árnyalat, ami a természetben is előfordul.

Mediterrán lakberendezés bútorok

Minden fafajta, natúr színben vagy pácolással festve. A mediterrán lakberendezési bútorok leggyakrabban nehéz, rusztikus darabok, amik általában régiesített fenyőből vagy tölgyből készülnek.
A kisebb bútorok, székek, asztalkák, polcok és lámpák alapanyaga kovácsoltvas, de az élénk földszínekkel remekül harmonizál a gyékény vagy a természetes anyagból készült szőnyeg is.

Mediterrán lakberendezés burkolatok

A burkolat lehet kő, tégla, terrakotta járólap, mázas kerámialap, általában minta nélkül. A kopottas hatású fapadló is belefér ebbe a stílusba, persze ha matt és egy kicsit érdesebb felületű.

Mediterrán lakberendezés függönyözés

Azok fölé az ablakok fölé, amelyek magasságukhoz képest keskenyek, az ablak méretnél szélesebb rudat vagy karnist tegyünk.

Az alacsony vagy magasságukhoz képest túl széles ablakok nyúlánkabbnak tűnnek, ha a függönyt jóval föléjük akasztjuk és a karnis és az ablak közötti részre karnis drapériát teszünk.

A fölül összeérő, két oldalra kikötött függöny az ablakokat kisebbnek láttatja.

Ha az ablakok befelé nyílnak, a karnist vagy függönyrudat jóval a záradék fölé kell helyeznünk, hogy ne akadályozza a nyitást. Esetleg megoldás lehet az ablakkal együtt nyitható vitrázsfüggöny.

Az ülőkék és ablakfülkéknél a roló a legjobb megoldás, a fülke két oldalára kerüljön drapéria.

A két oldalt dúsan leomló drapériák lágy hangulatot teremtenek.

Ahol szép a kilátás és nem lehet belátni, hagyjuk szabadon az ablakot és a külső látványt, csak nagyon vékony fényáteresztő függönyt használjunk, szép esésű dekor függönnyel.

Sivár kilátás esetén legyen hangsúlyosabb, impozánsabb a függönyözés.

http://www.szeretnivalo.hu/munkaink/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/lakberendezes-es-kiviteleze/

[scrollGallery id=15 start=0 autoScroll=false thumbsdown=true]