Modern lakberendezés

Modern lakberendezés

A modern lakberendezés stílus  gyűjtőfogalom, amit ma a modern lakberendezéssel kapcsolatban használunk.

A modernség talán legfontosabb jellemzője, hogy a korábbi korok normáitól eltérően hoz létre tárgyakat, alkotásokat.

A modern lakberendezési stílus anyag használatában minden szóba kerülhet. Műanyag, fém, fa, üveg egyaránt használatos, a berendezési tárgyak szinte kivétel nélkül modern technológiával készülnek.

 

Modern lakberendezés színek

A színek tekintetében  érdemes a fehér lágyabb, pasztellesebb árnyalatait előnyben részesíteni, hogy egy olyan semleges háttérszínt jöjjön létre, amely kellő szabadságot biztosít az egyes bútorok és tárgyak színét illetően.

Az egyéb lakás textilek, szőnyegek, kárpitok, terítők  puha, kellemes tapintású anyagok legyenek,  amelyek kompenzálni képesek a modern stílus keménységét.

A szőnyegek színe köszönjön vissza a függönyözésben is. A terek berendezésénél kerüljük a zsúfoltságot.

Modern lakberendezés bútorok

A bútorok jellemzően  faszínűek vagy világos színűre festettek tört fehér, bézs, de újabban a harsány színek, mint a Ferrari piros vagy erős sötétkék is megjelennek egyes bútorokon, főleg a konyhában vagy a fürdőszobában. A bútorok inkább laminált bútorlapból
fa utánzatú borítással készülnek, a minőségi bútorok mindig faborításúak. Jellemző a matt lakkozás, de a 60-as évekből ismert
magas fényű felületek feltűnően gyönyörűek. A kárpitos bútoroknál legújabban inkább a sötétebb színek kedveltek, és megjelentek a harsány világos színek.

Modern lakberendezés burkolat

Laminált padló a teljes felületen nagyon divatos, hogy egységes legyen a kép. Ha kellően hangsúlyozni szeretnénk, a terek összetartozását használjunk modern fa parkettát, vagy természetes magas fényű nagyméretű kőlapokat, ami lenyűgöző látványt eredményez.

Modern lakberendezés függönyözés

Raff roló más néven római roló könnyen kezelhető szerkezet, hosszú élettartammal. Modern és klasszikus lakásokban egyaránt alkalmazhatjuk. Anyag szükséglete jelentősen kevesebb, mint a hagyományos függönyöké, hiszen a textil feszítve jelenik meg. Elkészíthető fényáteresztőből vagy sötétítőből egyaránt, roletta vásznakból, natúr kollekciós anyagokból, akár bélelve is a jobb fényzárás érdekében. Mozgatása történhet kézzel vagy motorral. Ellentétben a hagyományos függönyökkel a gyűjtése felfelé redőkbe szedve történik.

Szalagfüggöny tökéletesen alkalmas a nagy üveg felületekkel rendelkező nyílászárók árnyékolására, ezért a modern lakások, irodák legideálisabb árnyékolója. A lamellák elfordításával, szabályozhatja a beáramló fény mennyiségét, a lamellák széles szín választékának köszönhetően, otthonában is élvezheti a szalagfüggöny által teremtett hangulatos fény árnyék játékot. A lamellák mérete lehet 89 mm, 127 mm vagy 250 mm. Számítógéppel ellátott munkahelyek vagy nedves, párás kereskedelmi helyiségek  belső munkaterületeinek árnyékolására is ajánljuk. A karnisok legtöbb esetben a mennyezetre vagy az oldalfalra, a padlóval párhuzamosan kerülnek felszerelésre, de háromszög alakú nyílászárók esetében a ferde síkra is helyezhető.

http://www.szeretnivalo.hu/munkaink/lakberendezesi-munkak/munkaink/lakberendezesi-munkak/lakberendezes-es-kiviteleze/