Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

Energetizáló színek

A színek ránk gyakorolt emocionális hatása orvosok által igazolt tény. Gyakran előfordul, hogy bizonytalanok vagyunk a színek kiválasztását illetően és ez nem véletlen. Saját magunknak tanácsot adni a legnehezebb feladat. Cikkünk segítségével viszont ki-ki eldöntheti, hogy számára mi a legfontosabb és választhat magának néhány, a személyiségéhez és az otthonához illő színt.

Az Univerzum megajándékozott bennünket megannyi gyönyörű színnel. Gondolj csak egy virágzó kertre, amiben minden természetes. A piros rózsa, ami feltölti érzékeidet és erőt is sugall, vagy a kék nefelejcs, ami megnyugtat és harmonizál. Ne egy bizonyos színre gondolj, hiszen ha megnézel egy színskálát, rögtön látod, hogy megannyi árnyalata létezik egyazon színen belül. Az sem mindegy, hogy milyen a fal struktúrája, mert ez adhatja a szín mélységét.

Mi az egyes színek jelentése?

Piros

Bauer Marthy - Lakberendezés - SzínekA piros a tűz és az erő színe. Nagyon energikus, valóságos energiabomba, mely emeli a vérnyomást és döntésre serkent. Magyarul az energikus élet színe. Világosabb árnyalatai az érzékenységet, a szenvedélyt jelképezik, míg a sötétebbek az akaraterőt, a dinamizmust és a bátorságot sugallják. A használatánál érvényes az a szabály, hogy a kevesebb, több!

Narancs

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

A narancssárga a piros energiáit és a sárga mosolygósságát hordozza. A lelkesedés, a kreativitás, a praktikusság, az elhatározottság és a koncentráltság színe. Ugyanakkor az izgatást és a sikert is kifejezi. Mivel nagyon meleg szín, növeli a szervezetben az oxigén mennyiségét. Egészségesen serkenti az étvágyat. A vonzerő színe is, ezért fiataloknak kifejezetten ajánlott.

Sárga

Bauer Marthy - Lakberendezés - SzínekA nap melegét érezzük egy sárga színű helységben. Boldogságot, nevetést és energiát termel. Mentálisan erősíti az együttműködést a családban, társaságban és a barátok között. Nyitottá tesz.

A világossárga a frissesség és az öröm színe. Legyünk óvatosak az árnyalatok kiválasztásánál és nem mindegy, milyen kombinációban használjuk. A tompa, „árnyékos” színekkel bánjunk csínján, mert borús érzetet keltenek.

Vigyázat! Ha a gyerekszobában túl sok a sárga, a kisbabák többet sírhatnak.

Zöld

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

A természet és az új energiák színe, a fejlődést, a harmóniát és a termékenységet szimbolizálja. Az emberi szem számára nagyon megnyugtató szín. Új lendületet ad. Komplementer színe a piros és ezt a természetben számtalanszor látjuk. A zöld minden árnyalata más jelentés tartalommal bír. A sötétzöld a harag és a becsvágy színe, míg a moha zöld az érzelmeink gyógyítását szolgálja, az olívazöld pedig a béke színe. A kivizöld a friss energiákat gerjeszti, a smaragdzöld a gondolatok vagy az anyagi javak gazdagodásához kapcsolódik.

Rózsaszín

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

A romantika, a feltétel nélküli szeretet és a szerelem színe. A nőiesség egyik legláthatóbb kifejezése a színeink közül, de ha túlzásba visszük, visszakanyarodunk a kamaszkorunkhoz. Ezért használjuk más színekkel összhangban. A rózsaszín a szívügyeinket egyengeti!

Kék

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

A kék ég és a tengerek színe. A reményt, a bölcsességet, az intelligenciát és a becsületet szimbolizálja, a nyugalomra és a békességre asszociál. Kapcsolódik az intellektushoz, csökkenti az étvágyat, inkább a folyadékbevitelre, az ivásra serkent. Árnyalatai közül a világoskék nyugtató, relaxáló és gyógyító hatással bír és a kreatív gondolkodást segíti. A sötétkék az intellektus, a komolyság és a becsületesség segédeszköze. A férfiak többsége, kedveli ezt a színt.

Fekete

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

A fekete szín az intelligencia és az erő uniformisa. Egy fekete Mercedes vagy BMW, a méltóságteljes megjelenést szimbolizálja, az üzleti adottságainkat helyezi előtérbe. Ugyanakkor a lakberendezés egyik legrejtélyesebb színe. Vigyázat! Az ismeretlent és a negatív érzéseinket is megjeleníti. Ha egy erős, domináns színnel kombináljuk, mondjuk a naranccsal vagy a pirossal, csökkenthetjük az agresszivitását. Elegáns hatást érhetünk el, ha világos színekkel társítjuk.

Fehér

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

A fehér a tisztaság, a könnyedség, a frissesség érzetét kelti. Az ártatlanság, a jóság és a feltétel nélküli elfogadás ugyancsak hozzá tartoznak, és szintén erősíti a kötelességtudatot. Tökéletes szín, mert minden más színt magában hordoz. Segítségével szép, elegáns és nyugodt enteriőrt valósíthatunk meg.

Bíbor más néven Magenta

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

Ez a szín a vörös és a lila keveréke. Lelkileg felemelő, a stabilitás és az energia érzetét kelti, ugyanakkor a luxust és a nemességet is hordozza. Az infravörös és az ultraibolya láthatatlan energiával bírnak. Ez a szín a természetben is a ritka szépséget képviseli. A sötétebb árnyalatokkal bánjunk óvatosan, mert az már nem a pozitív kisugárzást hordozza, inkább melankolikus.

Bézs

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

Jelentése: biztonság az alapokban. Minden olyan szín, amit pasztellnek nevezünk, segíti a ránk rakódott negatív érzelmek letisztítását, hangulatunkat pozitívvá varázsolják. Csak simogatják lelkünket, nem agresszívan akarnak jót nekünk, ezért kellemes érzéssel töltenek el.

Barna

Bauer Marthy - Lakberendezés - Színek

A barna az állandóságot jelképezi, egyben a férfiasság színe. Ahol a barna megjelenik, ott stabilitás keletkezik. Komoly és tradicionális értékeket fejez ki ez a szín, ezen kívül a mozdíthatatlanságot és nagy mennyiségben a megszokottságot is szimbolizálja. Ezért társítsuk, friss színekkel, pisztácia zölddel, fehérrel vagy sárgával.

Ha festés előtt állsz vagy színezni szeretnéd az otthonod és tanácstalan vagy, hívj bátran. 70 000 színből biztosan kiválasztjuk a számodra legmegfelelőbbet.

BauerMarthy@gmail.com

.