Bauer Marthy - Lakberendezés

Energiaszint növelők otthonra

Természetes, hogy otthonunk a mindennapi pihenés, a feltöltődés legfontosabb helye. Vagy annak kellene lennie, ám előfordulhat, hogy éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk. Lehet, hogy rosszul választottuk a színeket, a növényeket? A feng shui erre is választ ad.

A szenvedély színe

A színek palettáján a piros fontos szerepet tölt be önmagában és kevert árnyalataiban egyaránt. A feng shui lakberendezésben a piros a tűz elem színe, ezért kellő körültekintéssel a megfelelő helyeken és mennyiségben szabad használni. Erre a színre igaz: a kevesebb több! Nagyobb felületeken, például falakon használva igen intenzív, vibráló hatást érhetünk el. Nem véletlen, hogy a színházak drapériái vagy a fogadó szőnyegek egy exkluzív üzletben pirosban vagy annak árnyalatiban pompáznak. Már az első benyomás drámai, ugyanakkor felemelő.

Bauer Marthy - Lakberendezés

– Az otthonunkban egy kisebb piros felület, mondjuk egy kanapé, üde színfoltja lehet a nappalinak, egyáltalán nem kelt zavaró hatást, sőt, vidám hangulatot teremt.

– Ha olyan helyeken alkalmazzuk ahol eddig „pangott” a levegő, megdöbbentően gyorsan pozitívvá változik a helyiség energia szintje.

– A szín magában hordozza a tenni akarást, a mozgalmasságot és a luxust.

– A nappaliban a pirosat zölddel kombinálva meleg családias légkört teremthetünk. Elengedhetetlen kellékei ennek az enteriőrnek a kockás, csíkos vagy virágos kiegészítők. Drapérián, ágytakarón, párnákon is megjelenhet a piros, tovább növelve ily módon az otthonos, meleg, családi fészek érzetét.

Bauer Marthy - Lakberendezés

– A piros emeli a helyiség hőfokát.

– A kelesztett tészta vagy a kenyér hamarabb megkel, ha piros konyharuhát terítünk rá.

Bauer Marthy - Lakberendezés

Kristályok a csilláron

Évszázadokon keresztül a kristálycsillár a gazdagságot szimbolizálta. A fényűző kastélyokban, a gazdag polgárok otthonában mindig a látvány középpontjában kapott helyet.Ma már a klasszikus kristály csillárokon kívül, számos variációban kapható és sok enteriőrbe jól beilleszthető. Mivel az üzletekben többfélét is találunk, figyeljünk arra, hogy nem minden kristály, ami annak tűnik. Mielőtt választunk, nézzünk jól körül, hogy valóban azt kapjuk, amit szeretnénk.

Bauer Marthy - Lakberendezés

– A feng shui a kristályokat különösen előnyben részesíti, hatásuk növeli a chít. Annyira hangulatjavító és energia generátor, hogy még az északi fekvésű helyiségekben is, ahol egyébként nagyon kevés a fény, képes indukálni a pozitív energiákat.

– A kristályokon áthaladó napfény játéka a falakra vetítve olyan, mint egy szivárvány, egy természetes dekoráció.

– A kristálycsillár már önmagában is gyógyító hatású testnek és léleknek egyaránt.

– Bármelyik helyiségbe ajánlott, de legfontosabb a nappaliban, hiszen itt minden családtag részesülhet áldásos hatásából.

– A kristálycsillár kulcs az egészséghez.

Szobanövények

Otthonunkban a növények a növekedést szimbolizálják. Megtisztítják a levegőt a káros anyagoktól, és oxigént termelnek. A feng shui szerint minden életterületnek megvan a saját növénye.

A szobanövény az otthon energiaszintjének barométere. Ha a növény egészséges és szépen fejlődik, akkor ott az energiaszint rendben van. Viszont, ha megbetegszik, akkor a dolog magáért beszél, vagy nem gondoztuk megfelelően. Azonban a sokadik ilyen esetnél el kell gondolkodnunk azon, min kellene változtatni. A negatív energia ugyanis ránk sincs jó hatással, hosszútávon pedig egészségügyi problémáink lehetnek.

Bauer Marthy - Lakberendezés

– A feng shui általában a kerek levelű növényeket részesíti előnyben, mert jó chít generálnak.

– A hegyes levelűek, mint a yucca, kedvenc ülőhelyünk mellé nem ajánlott, de a lakás olyan részében, ahol pang az energia, oda igen. Ki nem használt „poros” sarokba, vagy tetőtérbe ugyancsak jó hasznát vehetjük.

– Aki kedveli a kaktuszokat, tegye az ablakba vagy a bejárathoz, ott nem okozhatnak gondot, a betörőket viszont elriasztják.

Bauer Marthy - Lakberendezés

– Akár egy szál virág is képes egy helyiséget energiával megtölteni. Gondoljunk csak egy szépen terített asztalra, melyen vázában friss virág van.

– A virág általában a női energiákat erősíti, ezért is a nők kapják a férfiaktól és nem fordítva.

Zene

Nagyon sok ember érzékeny a hangokra. Egy szép dallam hallatán dúdolgatunk, fütyürészünk, míg a fúrógép zajára, vagy a nyikorgásra idegessé válunk. Otthon a megfelelően elhelyezett hangszórók, ugyancsak fontosak az emberi fül érzékenysége miatt.

Bauer Marthy - Lakberendezés

– Gyógyír a lakás energiájának és nekünk is a szép zene. Kutatók évtizedekkel ezelőtt megállapították, hogy a zenétől még a szobanövényeink is jobban fejlődnek. Érdemes hát kihasználni az akusztikát és kellemes dallamokkal megajándékozni magunkat és családunkat.

.