Lakberendezés - nappali-1

Így változtass otthonodon!

Még a legszebb és legkényelmesebb otthon is megszokottá válhat egy bizonyos idő után. Ilyenkor sajnos csökken az energia áramlása és oda a lakók jó hangulata, ami hamarosan a fizikumuk romlásában is megmutatkozik. Elérkezett a pillanat a frissítésre, az átalakításra.

Nem kell mindig drasztikus felújításban, falbontásban, a burkolatok és a berendezés teljes cseréjében gondolkodni. Sokszor elég a színeken változtatni, a bútorokat áthelyezni és kiegészítőkkel, textíliákkal új arcot adni otthonunknak.

Kezdd a nappalival!

Lakberendezés - nappali-1Mivel ezt a területet minden családtag használja, épp ezért célszerű egy kicsit mindenkinek a kedvére tenni. Domináns színnek válasszunk a sárga egy halvány, visszafogott árnyalatát, vagy egy tompa bézs tónust, ezekkel nem tévedhetünk nagyot. Ne felejtsük el, hogy a színskálában számos árnyalat létezik. Mielőtt döntünk, alaposan nézzük át az árnyalatokat!

Lakberendezés - nappali-2Mindig vegyük figyelembe a helység méretét és magasságát, bútoraink és burkolataink színét is. A feng shui szerint a nappali yang terület, vagyis férfi principium. Itt tehát nyugodtan érvényesülhet a családfenntartó intellektusa, még a színekben is.

A konyhában egy szép konyhabútor, a hozzá passzoló burkolattal megadja a helység karakterét.

Lakberendezés - konyha 1Ha nem tervezzük a berendezés vagy a burkolat cseréjét, de mégis valamin változtatnánk, akkor ebben a helyiségben valóban a színekkel érhetjük el az optimális hatást. A családtagok többnyire csak „részmunkaidőben” járnak ide, kivéve a ház asszonyát.

Lakberendezés - konyha 2Ezért legjobb, ha itt az ő színvilága érvényesül.

A feng shuiban a fürdőszoba a nőiesség legerősebb területe, a „Vénusz” terület, ahol a hölgyek kiélhetik női mivoltukat.

Lakberendezés - fürdősoba 1Akinek mondjuk a pink a kedvenc színe, hiába szeretne ilyen kádat, mosdót vagy bútorokat. Nagy felületen nem is mutatna jól és nem biztos, hogy menne a csempe színéhez. Viszont a kiegészítők, a szappantartó, a szemetes, a törölközők lehetnek pink színűek. És milyen vidám, élettel teli lesz így az összhatás.

Lakberendezés - fürdősoba 2

Arról nem is beszélve, hogy kedvenc színeink között, a női felségterületen áramlanak igazán a női energiák. Nem véletlen, hogy itt feltöltődhetünk.

A legegyszerűbb otthon-frissítő tippek

– Vegyél néhány új, a megszokottól elütő színű kiegészítőt: a konyhába egy új terítőt, étkészletet, néhány bögrét, az étkező székeire párnákat vagy varrj új huzatot.

– A régi kanapén az új párnák és egy puha pléd, ugyancsak növeli az otthon és így a lakók energiaszintjét.

Lakberendezés - nappali 3– Az éléskamrába tegyél a polcok közé csipkét vagy színes papírt. A befőttek, a sonka vagy a müzli valósággal nevetni fognak rátok!

– A lépcsőfeljáró falaira akassz képeket! Olyanokat válassz, melyek kifejezik kívánságaidat, vagy családod törekvéseit. Ez lehet bármilyen témájú, csak pozitív és színes legyen.

– Süss kenyeret! Ha nincs kenyérsütő géped, a sütőd is megfelel, csak kell egy jó recept. A kenyér finom, friss illata az otthon melegét idézi fel mindenkiben, és garantálja a mosolyt!

Lakberendezés - kiegészítők

Ha a színeken változtatsz, vedd figyelembe!

– Hogy bizonyos színek lelkesítenek, mások ellazítanak.

– Hogy a meleg színek inspirálnak, a hidegek nyugtatnak.

.