Bauer Marthy - nappali

Válságkezelés feng shuival

A hírek egyik jellemzője, hogy a frissességet a negatívumokban adják át, ezért már a gondolkodásunk és lelki hozzáállásunk is efelé fordul. Mi kezdjük mégis azzal a pozitív gondolattal, hogy házunk táján nincs válság. És tegyünk is azért, hogy legalább lelkünkben és otthonunkban rend legyen!

Minden hírt többféleképpen nézhetünk: lehet a pohár félig üres, vagy félig teli. Ha már felismertük a problémát és kimondtuk, elkezdődhet végre az a folyamat, ami a fejlődéshez vezet. Ha családi vagy szűkebb munkahelyi körben gondolkozunk és nem globálisan, hiszen nekünk ez a dolgunk, vegyük szemügyre a házunk, otthonunk dél-keleti területét, vagy a nappali ide eső részét. Mi tárul a szemünk elé? Próbáljuk meg kívülállóként szemlélni, mintha most járnánk itt először. A tekintetünk álljon meg az apró részleteken is. Ha ez éppen egy központi helység, akkor még körültekintőbbnek kell lennünk.

Bauer Marthy - dolgozó szobaA dél-kelet, a „Gazdagság” területe. Persze nem csak az anyagi javainkat értjük ez alatt, hanem a belső értékeinket is. Ez időnként elszunnyad, de feleleveníthetjük a bennünk rejlő erőt és tenni akarást, ami új dimenziókat nyithat meg számunkra.

Így kezdj neki!

– Derítsük fel, hol van olyan szeglet otthonunkban, ami nyomasztóan hat ránk? Lehet ez bármilyen rendetlenség: sok cipő az előszobában, egy elhanyagolt spájz, dohos, sötét dolgozószoba, bármi, amire nem fordítottunk elegendő energiát. Tehát lesz mivel foglakoznunk otthon is.

– Tegyünk rendet ezen a területen, gondoljuk végig mi a célunk, és merjünk nagyot gondolni! Erősíthetjük ezt a területet minden pozitív gondolatunkkal.

Bauer Marthy - nappali– Helyezzünk ide mozgó vizet, akváriumot vagy csobogót. Ha zavar bennünket a víz hangja, akkor vízesést vagy csörgedező patakot ábrázoló kép ugyanilyen jó. Fontos, hogy inspiráló, ugyanakkor megnyugtató erejű legyen.

– Ugyancsak ide helyezzük el értékes tárgyainkat, vagy megtakarításainkat.

– Ha éppen az ablakunk esik erre a területre, a csíkos vagy virágos textíliákkal erősíthetjük gazdagság szegmensüket.

Bauer Marthy - hálószoba– Mivel ezt a területet a fa elem képviseli, a zöld és világoskék színek szintén megfelelőek. Ha pisztácia zöldet választunk, párosíthatjuk bíbor színnel, ami szintén jó, ugyanakkor felemelő szín.

– Ismét nagy divat a tapéta. Ha csak ezt az egy falszakaszt tapétázzuk vízre emlékeztető színekkel és mintákkal, egy új struktúrát kapunk.

– Könnyen és gyorsan átváltoztathatjuk otthonunk ezen részét fa bútorokkal vagy kiegészítőkkel.

Bauer Marthy - nappali– A szobanövényeinknek is jó helye van itt, különösen a virágzó, vagy magas növésű fajtáknak. Az otthonok többségében a dél-keleti terület világos, napfényes. Ha nálunk mégsem az, akkor olyan növényeket állítsunk ide, melyek beérik kevesebb fénnyel, különben csak szenvednek és az már nem ad pozitív kisugárzást. A száraz növények ugyancsak alkalmatlanok.

– A papír is a fa elemhez tartozik, így erősíti ezt a területet. Készíthetünk mi magunk is gazdagságot ábrázoló képet. Akár álmaink otthonának rajzát vagy fotóját is kitehetjük ide szép, fakeretbe foglalva.

Feng shui lakberendezés tanácsadás

Lakj álomlakásban, dolgozz sikeres munkahelyen | Bauer Marthy Design Stúdió

Lakberendezés a szenvedélyünk | Bauer Marthy Design Stúdió Lakberendezés

.